- 200 ml mlieka
- 200 g bezlepkovej múky Schär mix B
- 150 g bezlepkovej múky Jizerka
- 2 ČL kryštálového cukru
- 2 ČL soli
- 1/2 kocky droždia
- 1 PL oleje
na náplň:
- cibuľka, šunka (slaninka), vajíčko, kečup, nastrúhaný tvrdý syr
na potrenie:
- rozšľahané vajíčko
na posypanie:
- amarantové zrniečka, rasca, syr (podľa chuti)
Urobíme kvások z vlažného mlieka, cukru a kvasníc. Ďalším krokom je na cibuľke opražiť na pásiky nakrájanú šunku (slaninku), pridáme vajíčko a upražíme. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame, pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré preložíme na dosku a vypracujeme na hladké cesto. Následne cesto rozdelíme na 4 väčšie kúsky, urobíme placky. Každú placku potrieme bezlepkovým kečupom a placky natrieme náplňou. Vytvoríme bochníky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Bochníky v strede trošku stlačíme a necháme chvíľku vykysnúť. Po vykysnutí bochníky potrieme vajíčkom (olejom, alebo vodou) a posypeme podľa chuti, napr. použijeme amarantové zrniečka.
Dobrú chuť :o)
Petra Vidovičová- AzBio
Záhorácka 91+421911177344
IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka