Bezlepkové plnené bochníčky

26.06.2010 14:54

POTREBNÉ PRÍSADY

 

- 200 ml mlieka

- 200 g bezlepkovej múky Schär mix B

- 150 g bezlepkovej múky Jizerka

- 2 ČL kryštálového cukru

- 2 ČL soli

- 1/2 kocky droždia

- 1 PL oleje

na náplň:

- cibuľka, šunka (slaninka), vajíčko, kečup, nastrúhaný tvrdý syr

na potrenie:

- rozšľahané vajíčko

na posypanie:

- amarantové zrniečka, rasca, syr (podľa chuti)

 

 POSTUP PRÍPRAVY

 

Urobíme kvások z vlažného mlieka, cukru a kvasníc. Ďalším krokom je na cibuľke opražiť na pásiky nakrájanú šunku (slaninku), pridáme vajíčko a upražíme. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame, pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré preložíme na dosku a vypracujeme na hladké cesto. Následne cesto rozdelíme na 4 väčšie kúsky, urobíme placky. Každú placku potrieme bezlepkovým kečupom a placky natrieme náplňou. Vytvoríme bochníky a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Bochníky v strede trošku stlačíme a necháme chvíľku vykysnúť. Po vykysnutí bochníky potrieme vajíčkom (olejom, alebo vodou) a posypeme podľa chuti, napr. použijeme amarantové zrniečka.

 

Dobrú chuť :o)

Diskusná téma: Bezlepkové plnené bochníčky

Neboli nájdené žiadne príspevky.
 

Kontakt

Petra Vidovičová- AzBio

alergiashop@gmail.com

Záhorácka 91
901 01 Malacky
Slovenská republika

+421911177344

IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode