- 80 g suchárov (3 - 4 ks)
- 1 vajce
- 1 PL masla
- 1/2 - 1 dcl sójového mlieka
- 1/2 ČL soli
Sucháre polámeme na kúsky a zalejeme mliekom. Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou. Zvlášť vyšľaháme bielok na sneh. Žĺtok a sneh pridáme k navlhčeným suchárom. Všetko dobre premiešame. Masu vyklopíme na navlhčenú utierku a vytvarujeme do tvaru valčeka. Valček zavinieme do utierky a konce previažeme špagátom alebo uzatvoríme gumičkami. Knedľu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút.
Petra Vidovičová- AzBio
Záhorácka 91+421911177344
IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka