Bezlaktózová žemľová knedľa

26.06.2010 15:02

POTREBNÉ PRÍSADY

 

- 160 g žemlí

- 80 - 100 g hrubej múky

- 4 - 5 PL sójového mlieka

- 1 vajce

- soľ

 

POSTUP PRÍPRAVY

 

Na kocky nakrájané žemle zmiešame s múkou a štipkou soli a zalejeme mliekom s rozšľahaným žĺtkom. Do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh z bielka. Vypracujeme jemné, polotuhé cesto. Ak treba, ešte pridáme trochu múky. Z cesta vytvarujeme knedľu, zabalíme ju do navlhčenej utierky a dobre previažeme (niťou alebo gumičkou). Knedľu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 15-20 minút. Uvarenú knedľu rozbalíme a nakrájame na plátky.

 

Diskusná téma: Bezlaktózová žemľová knedľa

Neboli nájdené žiadne príspevky.
 

Kontakt

Petra Vidovičová- AzBio

alergiashop@gmail.com

Záhorácka 91
901 01 Malacky
Slovenská republika

+421911177344

IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode