- 160 g žemlí
- 80 - 100 g hrubej múky
- 4 - 5 PL sójového mlieka
- 1 vajce
- soľ
Na kocky nakrájané žemle zmiešame s múkou a štipkou soli a zalejeme mliekom s rozšľahaným žĺtkom. Do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh z bielka. Vypracujeme jemné, polotuhé cesto. Ak treba, ešte pridáme trochu múky. Z cesta vytvarujeme knedľu, zabalíme ju do navlhčenej utierky a dobre previažeme (niťou alebo gumičkou). Knedľu vložíme do vriacej osolenej vody a varíme asi 15-20 minút. Uvarenú knedľu rozbalíme a nakrájame na plátky.
Petra Vidovičová- AzBio
Záhorácka 91+421911177344
IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka