na cesto:
- 150 g bezlepkovej múky Jizerka
- 120 g bezlepkové múky Finax - červené
- 100 g bezlepkové múky Promix - Uni
- 250 ml vlažnej vody
- 1/2 kocky kvasníc
- 3 PL oleja
- 2 PL olivového oleje
- 1 ČL kryštálového cukru
- 1 ČL soli
na náplň:
- 4 kuracie bezlepkové párky
- 100 g tvrdého syra
- zavárané hríby
- 2 PL kyslej smotany
na potretie:
- 1 vajce
- sušený cesnak
- hrubozrnná soľ
Urobíme si kvások (voda, cukor a kvasnice). Ostatné prísady dáme do misky, pridáme kvások a urobíme cesto. Cesto poprášime bezlepkovou múkou, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme kysnúť 15min. Počas kysnutia si pripravíme náplň v osobitnej miske, nastrúhame si bezlepkové párky, tvrdý syr a hríby, potom pridáme 2 PL kyslej smotany a všetko spolu zmiešame. Po vykysnutí si cesto vyvaľkáme a rozkrojíme na štvorčeky, ktoré naplníme pripravenou masou a cesto spojíme v tvare trojuholníka a konce dobre stlačíme, aby sa nám počas pečenia neotvorili. Pripravené pirohy preložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, sušeným cesnakom a soľou. Pečieme vo vyhriatej trúbe 170°C dozlatova.
Dobrú chuť :o)
Petra Vidovičová- AzBio
Záhorácka 91+421911177344
IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka