- 600 g varených jemne nastrúhaných zemiakov
- 100 g bezlepkovej krupice
- 80 g bezlepkovej múky Jizerka
- 1 vajíčko
- soľ
náplň:
- podľa chuti džem, ovocie alebo aj som si na cibuľke podusila bezlepkovú údeninu + údené mäso
Nastrúhame zemiaky, pridáme vajíčko a soľ, následne pridáme bezlepkovú krupicu a múku. Mierne premiešame, potom prenesieme na pracovnú dosku, vysypanú bezlepkovou múkou a vypracujeme cesto, vyvaľkáme valec, ktorý si rozdelíme na rovnaké menšie diele, z ktorých urobíme malé placky, naplníme plnkou a urobíme guľky. Guľky dáme do vriacej osolenej vody a keď vyplývajú na povrch varíme ešte 15- 20min. Uvarené vytiahneme, jemne prepichneme vidličkou a necháme vychladnúť. Hotové guľky si môžete ozdobiť a zároveň prichutiť kyslou smotanou a hnedým cukrom, prípadne makom, orechmi, je to len na Vás.
Dobrú chuť :o)
Petra Vidovičová- AzBio
Záhorácka 91+421911177344
IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka