- 1 kg dobre vyzretých až prezretých mäkučkých vykôstkovaných marhúľ dôkladne zbavených šupky
- 1 kg kryštálového cukru
- 1 želírovací prípravok Madami 1:1 (na 1 kg ovocia a 1 kg cukru)
Marhule dáme do hrnca, cukor zmiešame s práškom a zasypeme ním marhule. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 2-3 minúty. Ak sa nám marhule nerozvarili a chceme mať džem úplne do hladka, použijeme ponorný mixér a marhule rozmixujeme. V džeme si môžeme nechať aj kúsky ovocia. Džem podľa želania (hladký alebo s kúskami ovocia) naplníme do pripravených suchých pohárov. Dobre ich uzatvoríme viečkom a obrátime hore dnom na 5 minút.
Petra Vidovičová- AzBio
Záhorácka 91+421911177344
IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka