Archív článkov

26.06.2010 15:42

Bezlepková pizza

POTREBNÉ PRÍSADY   na cesto: - 250 ml mlieka - 1/2 kocky kvasníc - 2 ČL práškového cukru - 1 a 1/2 dcl oleja - 370 g bezlepkovej múky Jizerka na ochutenie cesta: - bezlepkový kečup - cesnak - korenie na pizzu - olivový olej na obloženie: - bezlepková šunka - mozzarella - paradajky -...
26.06.2010 15:37

Bezlepkové plnené pirohy

POTREBNÉ PRÍSADY   na cesto: - 150 g bezlepkovej múky Jizerka - 120 g bezlepkové múky Finax - červené - 100 g bezlepkové múky Promix - Uni - 250 ml vlažnej vody - 1/2 kocky kvasníc - 3 PL oleja - 2 PL olivového oleje - 1 ČL kryštálového cukru - 1 ČL soli na náplň: - 4 kuracie bezlepkové...
26.06.2010 15:17

Bezlepkové zemiakové plnené guľky

POTREBNÉ PRÍSADY   - 600 g varených jemne nastrúhaných zemiakov - 100 g bezlepkovej krupice - 80 g bezlepkovej múky Jizerka - 1 vajíčko - soľ náplň: - podľa chuti džem, ovocie alebo aj som si na cibuľke podusila bezlepkovú údeninu + údené mäso   POSTUP PRÍPRAVY   Nastrúhame...
26.06.2010 15:16

Ríbezľový džem

POTREBNÉ PRÍSADY   - 1 liter ríbezľovej šťavy dôkladne zbavenej zrniečok (biele ríbezle, červené ríbezle, čierne ríbezle alebo mix z rôznych ríbezlí) - 1 kg kryštálového cukru - 1 želírovací prípravok Madami 1:1 (na 1 kg ovocia a 1 kg cukru)   POSTUP PRÍPRAVY   Šťavu dáme do...
26.06.2010 15:14

Marhuľový džem

POTREBNÉ PRÍSADY   - 1 kg dobre vyzretých až prezretých mäkučkých vykôstkovaných marhúľ dôkladne zbavených šupky - 1 kg kryštálového cukru - 1 želírovací prípravok Madami 1:1 (na 1 kg ovocia a 1 kg cukru)   POSTUP PRÍPRAVY   Marhule dáme do hrnca, cukor zmiešame s práškom a...
26.06.2010 15:11

Malinový džem

POTREBNÉ PRÍSADY   - 1 liter malinovej šťavy dôkladne zbavenej zrniečok - 1 kg kryštálového cukru - 1 želírovací prípravok Madami 1:1 (na 1 kg ovocia a 1 kg cukru), ak chceme mať džem hustejší, pridáme ešte 1 želírovací prípravok na liter šťavy, t.j. na tento recept ho použijeme...
26.06.2010 15:04

Bezlaktózová suchárová knedľa

POTREBNÉ PRÍSADY   - 80 g suchárov (3 - 4 ks) - 1 vajce - 1 PL masla - 1/2 - 1 dcl sójového mlieka - 1/2 ČL soli   POSTUP PRÍPRAVY   Sucháre polámeme na kúsky a zalejeme mliekom. Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou. Zvlášť vyšľaháme bielok na sneh. Žĺtok a sneh pridáme k navlhčeným...
26.06.2010 15:02

Bezlaktózová žemľová knedľa

POTREBNÉ PRÍSADY   - 160 g žemlí - 80 - 100 g hrubej múky - 4 - 5 PL sójového mlieka - 1 vajce - soľ   POSTUP PRÍPRAVY   Na kocky nakrájané žemle zmiešame s múkou a štipkou soli a zalejeme mliekom s rozšľahaným žĺtkom. Do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh z bielka. Vypracujeme...
26.06.2010 15:00

Zemiaková kaša zo sójového mlieka

POTREBNÉ PRÍSADY   - zemiaky - voda - soľ - 250 ml sójového mlieka - 1 - 2 PL rastlinného masla (Perla, Flora Light)   POSTUP PRÍPRAVY   Očistené a umyté zemiaky uvaríme do mäkka. Prelisujeme ich, zalejeme trochou teplého sójového mlieka a pridáme maslo. Mixujeme ich ponorným...
26.06.2010 14:57

Bezlaktózový zemiakový šalát

POTREBNÉ PRÍSADY   - 2 v šupke uvarené stredné zemiaky - 1 uvarená stredná mrkva - 1 uvarené vajce na tvrdo - 1,5 dcl sójového mlieka - 1 dcl oleja - soľ, cukor, citrónová šťava   POSTUP PRÍPRAVY   Sojanéza: zmixujeme 1,5 dcl studeného sójového mlieka, 1 dcl oleja (olej vlievame...

Kontakt

Petra Vidovičová- AzBio

alergiashop@gmail.com

Záhorácka 91
901 01 Malacky
Slovenská republika

+421911177344

IČO: 45568308
DIČ: 10828812500
č. účtu: 2771134751/0200 VÚB Banka

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode